Sanne Verbeeck

Psychologe

Wie ben ik?

Ik ben Sanne Verbeeck. In juni 2018 mocht ik mijn diploma van psycholoog met veel trots in ontvangst nemen. Tijdens de opleiding kwam ik zowel op theoretisch vlak als in de praktijk met verschillende aspecten van de levensontwikkeling van kinderen en jongeren in aanraking.

Ik werk heel graag met kinderen en jongeren en ben daarom ook erg gepassioneerd om ze te helpen met hun moeilijkheden. Daarnaast kunnen jongvolwassenen zeker ook bij mij terecht. Elke persoon komt, ongeacht de leeftijd, komt voor verschillende uitdagingen te staan. Kinderen en jongeren moeten goed presteren op school, ze nemen een rol op in een gezin en bovendien zijn ze volop bezig met zichzelf te ontwikkelen. Jongvolwassenen staan al wat verder in het leven en kunnen dan weer op nieuwe uitdagingen botsen (identiteit, familie, sociale context ed.). Soms komen al deze factoren met elkaar in conflict, wat er toe kan leiden dat de jeugd zich niet zo goed in hun vel voelt. Ze kunnen deze moeilijkheden niet zelfstandig behelpen en hebben hiervoor een extra hulpbron nodig.

 

Verder heb ik nog een bijkomende postgraduaat als psychodiagnosticus gedaan. Op dit moment ben ik ook bezig met een therapie-opleiding tot integratief therapeut. Ik vind het belang mezelf steeds te blijven bijscholen om zo de gepaste hulp te kunnen bieden.

 

Ik ben aanwezig in de praktijk op dinsdagnamiddag van 12u30 tot 16u30 en woensdagnamiddag en -avond van 12u30 tot 20u. Op andere momenten kan u mij ook telefonisch of via mail bereiken.

 

Als psycholoog ben ik erkend door de Psychologencommissie. Mijn erkenningsnummer is 942119412.

 

Wie kan er bij mij terecht en voor wat?

Ik bied begeleiding aan kinderen en jongeren met een leeftijd van +- 6 tot 18 jaar (en het gezin!). Er wordt steeds op maat van het kind of de jongere gewerkt om het begeleidingsproces zo aangenaam en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Ook studenten/jongvolwassenen kunnen bij terecht voor diverse moeilijkheden.

 

Problematieken waar we samen mee aan de slag kunnen:

          Angsten

          Piekeren

          Laag zelfvertrouwen

          Moeilijke omgang met een reeds gekregen diagnose of psycho-educatie over de diagnose

          Moeilijkheden met (nieuwe) gezinssituatie

          Rouw en verlies

          Emotieregulatie

         

 

Ook voor diagnostische vragen zoals intelligentieonderzoek of aandacht- en concentratieonderzoek kan je bij mij terecht.

 

Werkwijze

Stap 1: Aanmelding

In een telefonisch gesprek of via mail geeft u kort weer welke vraag of bezorgdheid u heeft. Indien ik na een eerste inschatting het vermoeden heb dat ik de juiste persoon kan zijn om u bij uw vraag te helpen, zal u uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek. U kan ook meteen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek op de website. Gelieve hierbij ook kort uw vraag of bezorgdheid te formuleren.

 

 

 

Stap 2: Kennismakingsgesprek (30-50 min)

 

Dit eerste gesprek heeft als doel om elkaar beter te leren kennen. We bekijken samen welke hulpvraag er speelt en exploreren welke moeilijkheden zich voordoen. Onze verwachtingen worden ook op elkaar afgestemd om een goede samenwerking te bevorderen. Tot slot zal ik ook de verdere werking van de begeleiding toelichten.

 

 

 

Stap 3: Start van de begeleidingssessies (elke sessie duurt 50 min)

 

Afhankelijk van de aard en ernst van de hulpvraag zullen de begeleidingssessies wekelijks of tweewekelijks doorgaan. Naar het einde van het begeleidingsproces toe kan de frequentie verlaagd worden. Ook het aantal sessies is voor elk kind of elke jongere verschillend. De meeste sessies zijn individueel gericht op het kind of de jongere maar het is ook mogelijk dat in sommige sessies de ouder(s), broers of zussen of andere belangrijke personen worden uitgenodigd. De invulling van de sessies wordt voor een stukje mee bepaald door het kind of de jongere, in die zin dat ik het belangrijk vindt dat zij aangeven wat ze belangrijk vinden om aan te werken en op welke manier dit voor hen het meest comfortabel voelt, mits sturing vanuit mijn expertise. Daarom zal ik op regelmatige basis stilstaan bij het verloop van het begeleidingsproces. De allerlaatste sessie zal bestaan uit een afrondend gesprek waarin alle partijen uitgenodigd zullen worden. Het proces zal kort geëvalueerd worden en praktische richtlijnen of eventuele verdere stappen voor in de toekomst zullen besproken worden.

 

 

 

Tarief

 

 

Soort gesprek

Duur

Prijs

Kennismakingsgesprek

30-50 minuten

45€

Begeleidingssessie

50 minuten

55€

De betaling gebeurt na elke sessie cash of vi

 

De betaling gebeurt na elke sessie cash of via de payconiq-app.

 

Bij het niet opdagen op de afspraak wordt alsnog een bedrag van 25€ aangerekend bij de eerstvolgende sessie, tenzij de afwezigheid 24u op voorhand verwittigd werd.

 

Afhankelijk van bij welke mutualiteit u bent aangesloten, is terugbetaling (deels, niet volledig) mogelijk. Voor meer informatie hieromtrent raad ik u aan contact op te nemen met uw mutualiteit.

 

 

Contact

 

 

Wilt u graag een afspraak maken of heeft u nog vragen? Twijfel dan zeker niet om contact op te nemen.

 

GSM: 0494/54.05.53

E-mailadres: sanne@groepspraktijkhetspoor.be