Jana Camphens

Diëtiste

Ik ben Jana Camphens, diëtiste. In 2018 studeerde ik af aan de Hogeschool Gent als bachelor Voedings- en dieetkunde. Verder zal ik vanaf september een postgraduaat volgen in Nederland rond sportvoeding zodat personen die sporten (zowel recreatief, competitief als topsport) een optimale begeleiding bij mij kunnen volgen.

Een diëtiste is zoveel meer dan enkel iemand die je helpt vermageren. Het woord ‘dieet’ wordt dan ook veelal verkeerd gebruikt, ‘dieet’ betekent je voedingsgewoonten. Een verandering in dieet betekent dan ook niet dat je minder moet eten, enkel soms andere en betere keuzes maken die aangepast zijn aan je huidige situatie.

Hierbij heb ik ook het beeld gevormd dat er geen perfecte begeleiding bestaat voor elke problematiek. Elke persoon is anders en met deze reden sta ik niet achter een vast begeleidingsschema.  Ik ga samen met jou op zoek naar de begeleiding in voeding die het beste bij jou en je voorkeuren past. Op deze manier zijn alle begeleidingen individueel aangepast aan de persoon die bij me terecht komt. 

Als diëtiste zorg ik voor de begeleiding rond voeding, dit binnen allerlei gebieden zoals:

  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Sport
  • Allergieën en intoleranties
  • Hoge bloeddruk of cholesterol
  • Spijsverteringsproblemen
  • Zwangerschap
  • Borstvoeding

Eerste consultatie
Bij een eerste consultatie zal er vooral kennis gemaakt worden. De reden hiervan is omdat ik je goed wil leren kennen om je op deze manier optimaal te kunnen begeleiden. Onder deze kennismaking kan begrepen worden dat ik volledig je voedingsgewoonten en andere dagelijkse gewoonten zal bevragen. Dit kan eventueel gebeuren met gebruik van een eetdagboek. In een later stadium kan op deze manier je voeding het beste aan je dagelijkse leven aangepast worden. Uiteraard worden hier ook reeds belangrijke vragen rond voeding beantwoord en krijg je reeds enkele tips mee.

Prijs: 55 euro

Tweede consultatie
Tijdens de tweede consultatie wordt het eventuele eetdagboek besproken en gekeken welke aanpassingen er dienen gemaakt te worden. Verder dient deze consultatie om uitleg te geven rond de invloed van voeding op jouw situatie en hoe we de voeding er optimaal op kunnen afstemmen. Om ervoor te zorgen dat je niet wordt overladen met informatie, zullen de aanpassingen naargelang je situatie in stadia verlopen. Op deze manier is het ook haalbaar om de veranderingen op lange termijn vol te houden.

Prijs: 30 euro

Verdere opvolging
Tijdens de verdere opvolging overlopen we de resultaten en maken we verdere aanpassingen. Er wordt ook telkens besproken hoe je je zelf voelt bij de begeleiding aangezien het belangrijk is dat je je hier goed bij voelt. Wanneer dit niet het geval zou zijn, kijken we samen hoe we dit kunnen veranderen.

Prijs: 30 euro