Elfi Strackx

Loopbaanbegeleidster

Ik ben Elfi Strackx. Na een tiental jaren actief te zijn geweest binnen verschillende HR-domeinen in de bedrijfswereld (o.a. selectie & rekrutering, assessment, training en consultancy) startte ik in 2014 met loopbaanbegeleiding en outplacement. Ondertussen begeleidde ik reeds honderden mensen naar meer geluk en succes op werkvlak. Werkgeluk is zeer belangrijk. Als je je niet (meer) goed voelt op je werkplek, dan kan dit namelijk een negatieve impact hebben op je mentale en fysieke welzijn. 

Loopbaanbegeleiding kan jou helpen met verschillende werkgerelateerde vraagstukken:

Wat zijn mijn energiegevers?

Wat zijn mijn talenten & valkuilen?

Welke job of professionele richting past het best bij mij?

Hoe kan ik mijn werk-privébalans terug in evenwicht krijgen?

Is een job als zelfstandige eventueel iets voor mij? En welke stappen moet ik hiervoor zetten?

Welke werkomgeving past het best bij mij?

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er?

Hoe moet ik mij op de arbeidsmarkt positioneren om in aanmerking te komen voor een bepaalde job?

Welke concrete stappen moet ik zetten om een carrièreswitch te maken? En hoe pak ik dit het best aan?

Zoals je merkt kan loopbaancoaching jou op verschillende vlakken helpen.

Eigenlijk is het vaak een soort ontdekkingsreis naar Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik?
Daarnaast help ik jou ook om eventuele twijfels of obstakels weg te werken die jouw professionele verandering momenteel nog in de weg staan. Zo kan jij in alle vertrouwen stappen zetten naar meer werkgeluk.

Vaak onderschatten we de positieve impact van een job die we met plezier uitoefenen op onszelf en onze omgeving. Wel, ik kan beamen dat het enorm bevrijdend aanvoelt als je uit je gouden kooi stapt. Ik heb dit zelf ooit ook gedaan en ik ben ervan overtuigd dat jij dit ook kan.

Hoe verloopt een loopbaantraject praktisch?

Aangezien ik zaakvoerder ben van het erkend loopbaancentrum Positive Vibes kan je bij mij terecht met de loopbaancheque, waardoor je slechts 10€ per uur betaalt voor loopbaanbegeleiding (surf naar http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding voor meer info en om te zien of je in aanmerking komt). 

Als je geen recht hebt op een loopbaancheque – of je hebt je 2 loopbaancheques minder dan 6 jaar geleden reeds gebruikt – dan kan je uiteraard ook gewoon loopbaancoaching volgen aan mijn normale uurtarief.

Tijdens het intakegesprek, dat 1u duurt, overlopen we jouw werkhistoriek en bekijken we de zaken waarmee je momenteel worstelt. We leggen ook jouw concrete doelstellingen vast en ik stel op basis hiervan een traject op maat samen.

Daarna volgen er meestal een aantal opvolgingssessies van 1,5u. We werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan waarop we aan het einde van het traject jouw concrete actiepunten noteren, zodat jij daar zelf verder mee aan de slag kan.

Twijfel je nog of loopbaancoaching iets voor jou kan zijn? Boek dan vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.